lauantai 28. maaliskuuta 2015

Unkarilaista ruokaa

Keskiviikkona oltiin syömässä erilaisia unkarilaisia perinneruokia.

Alkupala
Alkupalaksi oli leipää ja leivän päälle kahta erilaista levitettä. Enikö oli löytänyt kaupasta "suomalaista" leipää, joka oli vähän kuin tummaleipä ja voi että se maistui hyvältä kun oli kauhea ikävä ruisleipää. Toinen levite missä oli paprikaa ja punasipulia oli niin hyvää että päätettiin jopa pyytää resepti.

Alkukeitto
Keittona meillä oli vähän kuin hernekeitto mutta seassa oli porkkanaa eikä keittoa ollut niin sanotusti soseutettu toisinkuin meillä Suomessa. Liemi oli keiton pääasia koska ilman hyvin maustettua lientä keitto ei olisi maistunut juuri miltään.

Pääruoka
Pääruuaksi oli perunalaatikon tapaista laatikkoa. laatikossa oli peruna viipaleita, kananmunaa ja pepperonia, tätä sai myös ilman pepperonia. Itse en yleensä tykkää pepperonista ollenkaan missään muodossa mutta täytyy sanoa että tämä oli todella hyvää.

Jälkiruoka
Jälkiruuaksi oli jos jonkinmoista lajia erilaisia leivoksia. Suurimmassa osassa leivoksista oli voitaikinamainen päällinen. Sisällä oli riisiä ja aprikoosia, pähkinämassaa tai kirsikkaa. 

Vaikka maistettiin joka lajia vähän niin ruokailun päätteeksi mahat olivat kyllä aivan täynnä, mutta hyvältä kyllä kaikki maistu :)
      
 ~Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti